"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Газпром" скасував пільги для турецьких компаній - ЗМІ

П'ятниця, 29 січня 2016, 11:02

Російський "Газпром" прийняв рішення про скасування пільг для газових компаній, що здійснюють діяльність у приватному секторі Туреччини.

Про це повідомляє турецьке видання "АА".

За отриманими даними, шість турецьких компаній, сукупний обсяг імпорту яких становить 10 млрд. кубометрів газу на рік, більш не зможуть користуватися знижкою в 10,25%, яка діяла з 1 січня 2015 року.

За словами офіційних представників "Газпрому", пільги можуть бути відновлені після нормалізації відносин між двома країнами.

Реклама:

У 2013 році між російською стороною і компаніями "Босфорус Газ", "Енерком Енержі", "Бати Хатти", "Кібар Енержі", "Аврасія Газ" і "Шелл Енерджі" було підписано угоду про постачання 10 млрд. кубометрів газу на рік. Решта обсягів у вигляді зрідженого газу закуповуються компаніями "Еге Газ" і "Боташ".

Споживання газу в Туреччині становило в 2014 році 48 млрд кубометрів.

У минулому році обсяг споживання природного газу в Туреччині, який згідно з прогнозами Асоціації дистриб'юторів природного газу Туреччині (GAZBİR) повинен був досягти позначки в 51 млрд кубометрів, до кінця року становив 47,8 млрд кубічних метрів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: