Цукерберг за день піднявся на дві сходинки у рейтингу мільярдерів

П'ятниця, 29 січня 2016, 08:47

Засновник Facebook Марк Цукерберг піднявся на два пункти в списку найбагатших людей планети за версією Bloomberg: зі статками 47,6 млрд доларів він тепер займає шосте місце у рейтингу.

Про це пише РБК з посиланням на Bloomberg.

Як повідомляється, всього за один день статки Цукерберга виросли на 6,2 млрд доларів - завдяки збільшенню вартості акцій соціальної мережі на тлі рекордної квартальної виручки, пише агентство.

У рейтингу мільярдерів Bloomberg Цукерберг обійшов співвласників Koch Industries Чарльза і Девіда Кохів, які займали шосте й сьоме місце відповідно.

Реклама:

Багатше за засновника Facebook тепер п'ять осіб - засновник Microsoft Білл Гейтс, творець Inditex Амансіо Ортега, інвестор Уоррен Баффет, засновник Amazon Джефф Безос і телекомунікаційний магнат Карлос Слім, статки якого за рік знизилася на 4,5 млрд доларів і становлять 47,8 млрд доларів, пише Bloomberg.

У 2015 році тільки трьом з 20 найбагатших людей планети вдалося збільшити вартість своїх активів, і Цукерберг виявився одним з них, зазначає агентство.

Загальний статок 400 мільярдерів досягає 3,7 трлнмлрд доларів (станом на 27 січня), хоча ще в травні 2015 він становив 4,3 трлн доларів.

Нагадаємо, 28 січня ціна акцій Facebook Inc. на Нью-Йоркській фондовій біржі піднялася після відкриття торгів до 107,95 долара, що на 14,3% вище за рівень закриття попередніх торгів.

Згідно з документом, Facebook Inc. в жовтні-грудні 2015 року збільшила прибуток більш ніж удвічі в порівнянні з четвертим кварталом 2014 року, з 701 млн доларів до 1,56 млрд.

Таким чином, квартальний прибуток Facebook вперше перевищив 1 млрд доларів. Прибуток Facebook за весь 2015 рік зріс на 25%, з 2,94 млрд доларів до 3,69 млрд доларів, випливає з її звітності.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: