Єврокомісія готова провести податковий аудит в Google

Четвер, 28 січня 2016, 20:06

Європейська комісія готова провести податкову перевірку корпорації Google, якщо їй надійде відповідна скарга.

Про це заявила єврокомісар з конкуренції Маргрет Вестагер, передає "Інтерфакс-Україна".

"Якщо ми виявимо щось, що викличе у нас заклопотаність, якщо нам хтось напише, що, можливо, там щось не так, тоді ми перевіримо", - сказала Вестагер в інтерв'ю BBC у відповідь на питання про готовність комісії перевірити Google.

У середу в Парижі урядами 31 країни було підписано угоду, спрямовану на підвищення прозорості корпоративних податків в Європі.

Реклама:

Вестагер сподівається, що це покладе край практиці використання корпораціями різних податкових зон для ухилення від податків.

"Сподіваюся, в кінцевому підсумку ми опинимося в ситуації, коли компанії будуть платити податки в тих країнах, де заробляють гроші", - заявила член Єврокомісії.

Вестагер також згадала про недавнє рішення Google виплатити податкову компенсацію в 130 млн фунтів (186 млн доларів) британській владі.

Вона відмовилася дати оцінку угоді, відповідно до якої, як стверджує британська опозиція, уряду дісталося лише 3% від належних податків.

Там часом представник Шотландської національної партії Стюарт Хозі заявив, що партія недавно надіслала Єврокомісії запит на перевірку Google.

Нагадаємо, 28 січня прокуратура міста Мілан звинуватила американську компанію Google в несплаті податків на суму в 300 млн євро.

Як відомо, у квітні 2015 року Єврокомісія висунула офіційні звинувачення проти американської корпорації Google у порушенні антимонопольних законів ЄС.

Як зазначається, компанія зловжила своїм домінуючим становищем на ринках для загального інтернет-пошуку послуг, системно надаючи перевагу та просуваючи власні товари.

Якщо Єврокомісія вирішить, що компанія Google порушила антимонопольні правила, компанію можуть оштрафувати на суму до 10% річного обороту, який у 2014 році становив 66 мільярдів доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: