Український стартап Drone вийшов на ринок Європи

Четвер, 28 січня 2016, 18:10

На початку 2016 року розпочало роботу підприємство UAV.tools, яке засноване українським стартапом Drone.ua і його партнерами з Латвії.

Про це пише AIN.

Як пише видання, компанія заснована на базі підприємств Rigas Dronu Fabrika і Aerial Production Services. Переговори про її створення почалися ще в травні 2015 року.

"UAV.tools - перше закордонне підприємство української компанії, яка активно займається комерційними сервісами з використанням дронів (їх застосовують майже скрізь - від будівництва CDMA-мережі до гасіння пожеж)", - пише видання.

Реклама:

Як розповів співзасновник Drone.ua Валерій Яковенко, в Латвії стартап буде займатися проектами з геодезії та топографії (в Україні в основному займаються сільським господарством).

Основні зарубіжні ринки для стартапу зараз - це країни Балтії та Скандинавії, але пізніше збираються вийти і в Центральну і Західну Європу.

"Пропонувати наші рішення у Франції чи Іспанії ми можемо вже зараз, але важливо забезпечити процес технічної або сервісної підтримки", - говорить Яковенко.

У стартапу вже є ряд клієнтів у Європі, серед них - Metrum, Binders, Getliņi EKO. Це регіональні підприємства, що працюють у сферах геодезії і кадастрових робіт, дорожнього будівництва та утилізації відходів, пише видання.

Нагадаємо, наприкінці минулого року в США почали офіційно реєструвати дрони і майже відразу ж зареєстрували перший дрон, зроблений в Україні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!