"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЄС вп'ятеро знизив антидемпінгове мито на українські сталеві канати

Четвер, 28 січня 2016, 16:32

ЄС в 5 разів знизив антидемпіногове мито на українські сталеві канати.

Відповідне рішення було опубліковане в Офіційному журналі ЄС,повідомляє пресс-служба Мінекономіки.

Офіційний перегляд діючого антидемпінгового мита був ініційований українським виробником  в листопаді 2014 року.

За результатами перегляду, діюче антидемпінгове мито в ЄС проти імпорту українських сталевих канатів виробництва ПрАТ "ВО "Стальканат-Сілур" знижено з 51.8% до 10.5%.

Реклама:

Нова ставка антидемпінгового мита набирає чинності наступного дня після публікації рішення Європейської Комісії в Офіційному Журналі ЄС.

"Суттєве зниження антидемпінгового мита - це результат довготривалої та кропіткої роботи нашого виробника. Надважливо, що позиція Мінекономрозвитку була активно підтримана та відстоювалася на дипломатичному та найвищому державному рівні," - підкреслила торговий представник України Наталія Микольська.

Антидемпінгові заходи у розмірі 51,8% щодо сталевих канатів і тросів були застосовані в ЄС ще з 1999 року. З того часу кожні п’ять років заходи продовжувалися за результатами відповідних переглядів, при цьому ставка мита не змінювалася, бо перегляди у зв’язку із закінченням терміну дії заходів у ЄС не передбачають можливості зміни ставки мита.

"Перегляд проходив досить складно з юридичної точки зору, тому що антидемпінгове мито в 51,8%, яке діяло ще з 1999 року, повністю унеможливило експорт української продукції в ЄС, і в результаті нам прийшлося працювати в умовах, коли експортні ціни в ЄС визначалися Єврокомісією теоретично (на основі експортних цін українського виробника в інші країни)",- пояснив Юрій Рудюк, партнер юридичної фірми Van Bael & Bellis (Брюссель), який представляв інтереси українського виробника в цій справі.

"Таке суттєве зниження антидемпінгового мита до 10.5% є першим вагомим кроком українського виробника стальних канатів до повної відміни антидемпінгового мита в ЄС в найближчому майбутньому",- впевнений Рудюк.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: