Акціонери JKX змінили раду директорів компанії

Четвер, 28 січня 2016, 16:29

Акціонери JKX на зборах 28 січня змінили раду директорів.

Про це повідомила компанія на сайті Лондонської фондової біржі в четвер, передає "Інтерфакс-Україна".

Як повідомляється, новими директорами призначені Пол Остлінг (екс-менеджер Ernst&Young і поточний член ради директорів "Уралкалія"), Том Рід і Рассел Хор.

Крім того, до ради директорів введені Володимир Татарчук і Володимир Русинів, що представляють інтереси другого за величиною акціонера - Proxima Capital Group.

Реклама:

При цьому акціонери звільнили п'ять старих членів ради директорів, ще двоє членів ради - звільнилися напередодні самі.

За кадрові зміни проголосували 68-71% акціонерів (без врахування голосів Eclairs Group Ltd і Glengary Overseas Ltd), або 69-82% акціонерів (з урахуванням голосів цих акціонерів).

Таким чином, кадрові ротації відбудуться незалежно від того, яке остаточне рішення прийме британський суд з питання законності обмеження права голосу Eclairs і Glengary.

Як повідомлялося, зборах 28 січня відбулося за ініціативою російської Proxima Capital Group (PCG), заснованої та очолюваної колишнім заступником голови Альфа-банку Володимиром Татарчуком.

Менеджмент компанії намагався обмежити право найбільших акціонерів - Eclairs Group і Glengary Overseas на голосування, але суд дозволив їм взяти участь у голосуванні 28 січня.

Найбільшими акціонерами компанії є Eclairs Group Коломойського і Боголюбова - 27,54% акцій, Glengary Overseas Limited Олександра Жукова - 11,45% акцій.

Крім того, російська Proxima Capital Group володіє 19,92% акцій JKX.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: