Нацбанк залишив облікову ставку на рівні 22% річних

Четвер, 28 січня 2016, 14:17

Правління Національного банку України вирішило залишити облікову ставку на рівні 22% річних.

Про це йдеться у повідомленні регулятора.

"Збереження стриманої грошово-кредитної політики дозволить пом’якшити ризики для цінової стабільності, які посилюються у зв’язку з турбулентністю у світовій економіці, та забезпечити досягнення цілі зі зниження споживчої інфляції до 12% на кінець 2016 року і 8% на кінець 2017 року", - повідомляє НБУ.

Також наголошується, що у другій половині 2015 року уповільнення споживчої інфляції набуло стійкого характеру.

Реклама:

"За результатами року вона знизилася до 43,3%, що практично відповідало прогнозу Національного банку. Продовжувала знижуватись і базова інфляція - до 34,7% за рік", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, послаблення інфляційного тиску в останні місяці року відбувалося завдяки низькому внутрішньому попиту, стриманій монетарній політиці НБУ та стабілізації інфляційних очікувань.

"Національний банк зберіг незмінним прогноз споживчої інфляції на рівні 12% на кінець 2016 року і 8% на кінець 2017 року. Такі прогнози збігаються з цілями Національного банку щодо інфляції на середньострокову перспективу", - повідомляє регулятор.

"Подальшому зниженню інфляції у поточному році сприятимуть фундаментальні чинники, які діяли і минулого року. Насамперед, слабкий сукупний попит", - запевнили в НБУ.

Як відомо, у вересні Національний банк знизив облікову ставку з 27% до 22% річних.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: