"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ціни на нафту продовжують зростати: Brent наблизилася до 35 доларів

Четвер, 28 січня 2016, 14:33

Світові ціни на нафту перейшли до зростання в очікуванні можливого скорочення видобутку великими країнами-виробниками.

Про це свідчать дані торгів, передає "Прайм".

Станом на 13:19 квітневі ф'ючерси на північноморську нафтову суміш марки Brent дорожчали на 2% - до 34,6 долара за барель. Ціна березневих ф'ючерсів на нафту марки WTI підвищувалася на 1,07% - до 32,66 долара за барель.

Зростанню цін на нафту сприяють заяви глави "Транснєфті" Миколи Токарєва. За його словами, Саудівська Аравія виступила з ініціативою провести зустріч нафтовидобувних держав щодо ситуації на ринку нафти і обговорити можливість зниження видобутку. За словами Токарєва, ОПЕК може обговорити зниження видобутку на позачерговій зустрічі в лютому.

Реклама:

"Той факт, що великі нафтовидобувні країни ведуть розмови на цю тему (зниження видобутку - ред.), обмежує можливість зниження цін на нафту", - прокоментував аналітик CMC Markets Майкл Хьюсон.

Крім цього, ринок продовжує відігравати заяви глави саудівської держкомпанії Saudi Aramco Аміна Нассера. Він очікує зростання цін на нафту до кінця 2016 року, так як високовитратні компанії-виробники покинуть ринок.

Попит, за його прогнозом, буде також збільшуватися - більш ніж на 1,2 мільйона барелів на день в 2016 році.

Чиновник міністерства нафти і корисних копалин Саудівської Аравії, в свою чергу, сказав, що надлишок нафти на світовому ринку, за оцінкою ОПЕК, становить 2 млн барелів на добу.

"Ринку потрібен час для відновлення рівноваги. Ми вважаємо, що ринок почне коригуватися в 2016 році, і попит на всі види енергоносіїв продовжить зростати", - наводить його думку Рейтер.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!