Нацбанк спростив закриття платіжних систем

Середа, 27 січня 2016, 19:48

Національний банк упорядкував застосування заходів впливу за порушення законодавства з питань діяльності платіжних систем в Україні.

Про це йдеться у постанові НБУ № 30 від 25 січня 2016 року.

Постановою, зокрема, затверджено зміни до положення про застосування Національним банком заходів впливу за порушення об'єктами нагляду законодавства України з питань діяльності платіжних систем в Україні.

Документ прийнято з метою удосконалення порядку застосування заходів впливу за порушення законодавства України до об'єктів нагляду, якими є платіжні організації платіжних систем, клірингові та процесингові установи, учасники платіжних  систем, інші особи, уповноважені надавати окремі види послуг або здійснювати операційні та інші технологічні функції в платіжних системах.

Реклама:

Заходи впливу до об’єктів нагляду застосовуються  Національним банком з метою запобігання їх ризиковій діяльності, що загрожує інтересам користувачів.

Постановою, зокрема, передбачено віднесення до компетенції Комітету з питань нагляду та регулювання діяльності банків, нагляду платіжних систем застосування заходів впливу у вигляді виключення з реєстру платіжних систем та заборони здійснення діяльності.

Також документом передбачено врегулювання питання відповідальності об’єктів нагляду за невиконання рішення Комітету з питань нагляду та регулювання діяльності банків, нагляду платіжних систем. 

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!