"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Швейцарський банк різко знизив прогноз цін на нафту

Середа, 27 січня 2016, 18:38

Аналітики швейцарського банку Credit Suisse прогнозують, що ціна нафти марки WTI у 2016 році становитиме в середньому 38 доларів за барель.

Про це пише "Дзеркало тижня" з посиланням на прогноз банку.

Як наголошується, раніше в банку очікували 56 доларів за барель. Оцінка на наступний рік погіршена експертами до 54 доларів за барель з раніше очікуваних 63 доларів за барель.

Крім того, були незначно знижені прогнози на 2018-2020 роки. "Ведмежий" сценарій Credit Suisse припускає падіння котирувань нафти до 28 доларів за барель в цьому році і до 45 доларів за барель у 2017 році.

Реклама:

При цьому "бичий" сценарій передбачає вартість WTI у 2016 році на рівні 44 доларів за барель і 73 доларів за барель у наступному році.

Перегляд прогнозів відображає "значні запаси, які продовжують збільшуватися, стабільно високі постачання і стримане уповільнення темпів зростання попиту", відзначається в звіті банку.

Фундаментальні фактори повинні збалансуватися в середині цього року, оскільки видобуток в країнах, які не є членами ОПЕК, сильно скорочується, в той час як попит продовжує підвищуватися.

26 січня березневі ф'ючерси на нафту WTI торгуються близько 30 доларів за барель.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!