Білорусь стала головним постачальником санкційних продуктів в Росію

Середа, 27 січня 2016, 15:34

Білорусь стала абсолютним лідером імпорту санкційних продуктів в Росію.

Про це йдеться у повідомленні Федеральної митної служби РФ, передає "Газета.ru".

"Митні органи порушили 256 адміністративних справ за фактами реекспорту санкційного продовольства з цієї країни. На другому місці Литва і Польща (112 справ), на третьому - Україна (39 справ), на четвертому - Казахстан (28 справ), на п'ятому - Латвія ( 26 справ), далі - Фінляндія (22 справи) і Естонія (18 справ)", - йдеться у повідомленні.

У загальній складності наглядове відомство порушило 23 кримінальні справи і 550 справ про адміністративні правопорушення.

Реклама:

У період з 7 серпня по 31 грудня 2015 року ФМС затримала і вилучила понад тисячу тонн забороненого до ввезення санкційного продовольства на суму 138,7 млн рублів.

Нагадаємо, в Росії з 6 серпня 2015 року почав діяти указ про знищення продуктів, які потрапили під російське ембарго. Відповідний документ президент РФ Володимир Путін підписав 29 липня. 

Крім того, у Держдумі пропонують ввести кримінальне покарання для осіб, причетних до ввезення в Росію продуктів, що потрапили під ембарго.

При цьому поїдання російськими чиновниками санкційної продукції, призначеної до знищення, буде вважатися порушенням і підпадати під кримінальну статтю.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!