Рада повернула на доопрацювання законопроект про регулятора енергоринку

Середа, 27 січня 2016, 12:17

Верховна рада відправила на повторне опрацювання до комітету законопроект щодо Нацкомісії, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

"За" законопроект №2966 під час голосування проголосувало 242 народних депутатів.

Згідно із пояснювальною запискою, прийняття законопроекту сприятиме виконанню заходів, визначених ключовою подією 8 програми (Матриці) стратегічних та інституційних реформ у рамках проекту "Друга програмна позика на політику розвитку", зміцненню позицій незалежності органу державного регулювання, що відповідає вимогам Третього енергетичного пакету. 

Також, законопроект передбачає створення передумов сталості державного регулюючого впливу на діяльність суб'єктів природних монополій у сфері енергетики через рішення НКРЕКП.

Реклама:

Крім того, законопроектом пропонувалося визначити порядок формування, правовий статус та організацію діяльності Комісії, як державного колегіального органу, а також чіткі межі компетенції НКРЕКП та повноваження необхідні для реалізації покладених на неї завдань.

Нагадаємо, раніше експерти РПР та DiXi Group зазначали, що поточна версія законопроекту залишить діяльність Регулятора непрозорою та непідзвітною суспільству, не дозволить обмежити вплив монополістів на діяльність Комісії та створить ряд перешкод на шляху реформування цілого ряду галузей енергетики.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!