ЄБРР збільшить кредитування українського агросектору до 200 мільйонів

Середа, 27 січня 2016, 11:38

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) в 2016 році прокредитує український аграрний сектор на 200 млн євро.

Про це повідомив старший радник ЄБРР Антон Усов в інтерв'ю інтернет-виданню AgroPolit, передає "Інтерфакс-Україна".

"2015 був непоганий: ЄБРР прокредитував АПК на 175 млн євро. Це менше, ніж у попередньому році (у 2014 році - 250 млн дол), але в порівнянні з іншими секторами, - дуже хороший результат. У 2016 році кредитна планка для нас - 200 млн євро. Так на початку січня очікуємо закриття договору з "Українські аграрні інвестиції", - сказав Усов.

Старший радник ЄБРР додав, що загалом, агросектор в Україні є для ЄБРР цікавим і успішним, незважаючи на зниження рентабельності агробізнесу.

Реклама:

"Майже все, що планували в 2015 році, реалізували: продовжили працювати з такими потужними компаніями як "Нібулон", "Кернел", МХП. Сподіватися на прихід великих гравців не доводиться, тому що в Україні залишаються великі макроекономічні (ВВП впало майже на 12 %, місцеві компанії зіткнулися зі значним падінням купівельної спроможності населення) і політичні ризики", - сказав Усов.

Як повідомлялося, ЄБРР на початку січня підписав рішення про надання компанії "Українські аграрні інвестиції" поновлюваний кредит на поповнення оборотного капіталу у розмірі 20 млн дол.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: