Митниця РФ хоче розкривати посилки з-за кордону. Обіцяють без "варварства і вакханалії"

Вівторок, 26 січня 2016, 11:14

Федеральна митна служба Росії підтримує пропозицію Асоціації компаній інтернет-торгівлі розкривати 5% посилок з-за кордону для виявлення контрафакту.

Про це повідомив глава ФМС Андрій Бельянінов журналістам у Брюсселі, передає "РИА Новости".

Як зазначив Бельянінов, Федеральна митна служба підтримує зв'язок з АКІТ з даного питання.

"Ми підтримуємо цю ініціативу. Але я вже говорив про те, що нам би не хотілося, щоб нас звинувачували в зайвому чиновницькому завзятті з цього приводу. Тому 5% або 25% - складно сказати. Але така контрольна цифра (5% - Ред. ) нас поки, напевно, влаштовує", - сказав він. Глава ФМС не став говорити, коли така міра може бути введена.

Реклама:

Раніше в січні Бельянінов говорив, що технології з перевірки посилок, що надходять з-за кордону, у Федеральної митної служби РФ є, і нових інструментів створювати не треба.

Він пообіцяв, що "варварства і вакханалії" при розтині посилок для перевірки на контрафакт не буде.

АКІТ запропонувала митникам розкривати і перевіряти на контрафакт не менше 5% посилок з-за кордону. В даний час нормативів щодо перевірочного розкриття посилок не існує.

Користувачі соціальних мереж почали висловлювати припущення, що за умов введення таких перевірок швидкість доставки посилок різко знизиться, може відбутися і подорожчання замовлень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!