Путін заявив про розширення санкцій проти Туреччини

Понеділок, 25 січня 2016, 20:42

Росія буде розширювати обмеження на діяльність турецьких будівельних компаній.

Про це заявив президент РФ Володимир Путін, передає "Інтерфакс".

"Чинні контракти (з турецькими будівельними компаніями - Ред.) функціонують, але, тим не менш, обмеження в цьому секторі будуть розширюватися", - сказав він на першому міжрегіональному форумі ОНФ.

За його словами, на російському будівельному ринку працюють десь 300 турецьких компаній, вони уклали контракти приблизно на загальну суму 50 млрд доларів.

Реклама:

Відмова ж від укладення нових контрактів з турецькими будівельними компаніями дозволить створити в Росії 87 тисяч робочих місць, заявив президент.

"Уряд прийняв рішення не укладати нових контрактів з турецькими підрядниками. Це, звичайно, дасть можливість нашому будівельному сектору розширити свою роботу і вимагатиме нових кваліфікованих кадрів", - сказав він.

Указ про введення санкцій проти Туреччини був підписаний після інциденту з російським Су-24, який був збитий турецькими ВПС на сирійському кордоні. До ввезення в Росію були заборонені турецькі овочі, фрукти, м'ясо птиці.

Москва також ввела заборону на виконання турецькими компаніями окремих видів робіт та послуг, перелік яких повинен визначити уряд, і обмеження при працевлаштуванні турецьких громадян з 1 січня 2016 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: