Роллінс пропонує знизити ренту за користування надрами

Понеділок, 25 січня 2016, 17:25

Глава "Укрнафти" Марк Роллінс пропонує знизити рентну ставку за користування надрами для видобування нафти.

Про це йдеться у листі Роллінса до прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, текст якого є у розпорядженні "Економічної правди".

"Зниження цін на нафту створює дуже складне середовище для всієї індустрії в усьому світі, і це, звісно, стосується як ПАТ "Укрнафта", так і всієї нафтовидобувної галузі України", - йдеться у листі.

"Одна з найбільших статей витрат "Укрнафти" складає рентна плата за користування надрами для видобування нафти. Питання регулювання цієї ставки відноситься до компетенції органів державної влади", - наголошує голова "Укрнафти".

Реклама:

"У зв'язку з цим звертаю увагу на необхідність терміново вжити заходів щодо перегляду ставки рентної плати за користування надрами для видобування нафти і розглянути можливість зниження ставки протягом періоду низьких світових цін на нафту або системи ставок такої рентної плати, яка б дозволила компаніям видобувати нафту і продовжувати інвестувати в цю діяльність навіть у такій складній ситуації", - наголошується у листі.

 натиснути для збільшення
натиснути для збільшення 

Як повідомлялося, загальна сума боргу станом на 1 січня 2016 рокустановить понад 10,2 млрд гривень . Борг сформувався переважно за рахунок несплати самостійно задекларованих сум рентних платежів, а також ПДВ та податку на прибуток.

При цьому дебіторська заборгованість становить 18,676 млрд гривень.

ПАТ "Укрнафта" - найбільша українська нафтодобувна компанія. НАК "Нафтогаз України" належить 50%+1 акція "Укрнафти", групі компаній "Приват" Ігоря Коломойського - близько 42% акцій.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: