Коломойському обмежили право голосу в британській JKX Oil&Gas

Понеділок, 25 січня 2016, 13:17

JKX обмежила право голосу підконтрольних Коломойському, Боголюбову і Жукову з майже 39% акцій компаній.

Про це йдеться в повідомленні JKX, передає "Інтерфакс-Україна".

Як повідомляється, рада директорів JKX Oil&Gas сповістила власника 27,47% своїх акцій Eclairs Group Limited і власника 11,42% акцій Glengary Overseas Limited про обмеження права голосу на зборах акціонерів 28 січня, на якому вирішуватиметься питання про зміну менеджменту компанії.

"Незважаючи на триваючі зусилля, рада вважає, що він не був в змозі встановити повні та точні відомості щодо релевантної структури (власності) та угод або домовленостей (щодо голосування)", - пояснює JKX своє рішення.

Реклама:

Як повідомлялося, JKX Oil&Gas Plc з активами в Україні проведе збори акціонерів 28 січня по пропозицією одного з своїх акціонерів - російської Proxima Capital Group (заснованої колишнім заступником голови Альфа-банку Володимиром Татарчук).

Proxima Capital Group пропонує призначити директорами Пола Остлінга (екс-менеджера Ernst&Young і поточного члена ради директорів "Уралкалія"), Тома Ріда та Рассела Хору.

На думку Proxima, нинішній менеджмент JKX діє неефективно. У свою чергу правління JKX вважає дії Proxima спробою отримати контроль над JKX без справедливої плати за це.

Найбільшими акціонерами компанії є Eclairs Group Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова - 27,54% акцій, Glengary Overseas Limited Олександра Жукова - 11,45% акцій.

Крім того, російська Proxima Capital Group володіє 19,92% акцій JKX.

JKX Oil&Gas стала однією з перших у світі, хто інвестував у приватний газо- і нафтовидобуток в Україні. Вона працює через 100% дочку "Полтавська газонафтова компанія", яка веде видобуток на шести родовищах у Полтавській області.

У 2015 році JKX Oil&Gas Plc ініціювала арбітражний розгляд проти України через підвищення ренти на видобуток.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: