Яценюк розповів, на що орієнтується у 2016 році

Неділя, 24 січня 2016, 21:51

Основні орієнтири урядової політики на 2016 рік - нові робочі місця, нові ринки збуту, нова освіта і медицина, нова інфраструктура, чесна приватизація, подальше спрощення надання адмінпослуг.

Про це заявив прем'єр Арсеній Яценюк у своєму зверненні в ефірі українських телеканалів ввечері 24 січня. 

За його словами, уряд продовжить податкову реформу, політику дерегуляції економіки та її демонополізації, продовжить роботу над спрощенням адмінпослуг в країні.

"Основна увага буде зосереджена на реформі Державної фіскальної служби. Кілька українських митниць перейде в управління провідних іноземних компаній як надзвичайний спосіб для протидії корупції і зловживань", - заявив Яценюк.

Реклама:

Окрім цього уряд має намір зосередитися "для отримання всіх можливих переваг, які відкриває угода про зону вільної торгівлі з ЄС".

"Окремим напрямом роботи стануть спеціальні торговельні місії нашої держави за кордоном, щоб підтримати український експорт", - зазначив прем'єр.

Також планується продовжити "будувати дороги, розвивати прикордонну інфраструктуру, модернізовувати залізницю". 

"Одним із пріоритетів є проведення чесної приватизації. Верховна Рада 11 разів провалювала голосування за новий закон про приватизацію, який здатний залучити мільярдні інвестиції та забезпечити чесні правила для продажу державних компаній. Дайте можливість уряду провести прозору приватизацію", - закликав Яценюк, звертаючись до парламенту. 

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: