"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Криму відкриють "гарячу лінію" про виплату українських кредитів Росії

Неділя, 24 січня 2016, 16:59

З 25 січня в кримському "парламенті" почне роботу "гаряча лінія" з питань стягнення кредитної заборгованості з кримчан в українських банках.

Про це повідомляє місцеве видання 3652.ru з посиланням на "Держраду Республіки Крим".

Дзвінки прийматимуться співробітниками апарату з 9:00 до 13:00 і з 14:00 до 18:00 за номером: (3652) 600-311.

В інші години громадяни можуть залишити повідомлення на автовідповідачі, вказавши свої ім'я, прізвище, по батькові, місце проживання, контактний телефон та суть питання.

Реклама:

Як зазначили чиновники окупаційної влади Криму, "гарячу лінію" запускають "з метою визначення проблемних питань, пов'язаних із застосуванням Федерального закону від 30 грудня 2015 № 422-ФЗ "Про особливості погашення та позасудове врегулювання заборгованості позичальників, що проживають на території Криму або на території міста федерального значення Севастополя".

Разом з тим російські сенатори від Криму планують провести парламентські слухання щодо виплати кредитів українських банків.

"Сенатори хочуть донести до федерального Центру думку жителів півострова з приводу умов повернення заборгованостей перед українськими банками. З цією метою в регіоні будуть проведені парламентські слухання за участю місцевих депутатів, громадськості, а також представників федеральних відомств",  - йдеться у повідомленні. 

Як повідомив кримський "сенатор" Сергій Цеков, на слухання будуть запрошені представники Банку Росії, Фонду захисту вкладників (ФЗВ) та Агентства зі страхування внесків (АСВ).

Як відомо, у грудні 2015 року Держдума РФ схвалила законопроект про погашення і позасудове врегулювання заборгованостей мешканців Криму і Севастополя.

Чинність закону поширюється на борги позичальників перед українськими банками, що припинили роботу в Криму після його анексії Росією.

Згідно з документом, вимагати борги від позичальників у Криму зможуть лише російські кредитні організації і юрособи, які надали докази придбання прав вимагання за відповідними кредитними договорами чи права вимагати погашення заборгованості, що виникла з таких договорів.

Колектори зобов'язані розкрити інформацію про контролюючих осіб і ділову репутацію своїх керівників і їхніх заступників.

Розмір заборгованості позичальників визначається станом на 18 березня 2014 року за винятком коштів, сплачених після цієї дати.

Позичальник має право звернутися до фонду з письмовим проханням про надання розстрочки погашення заборгованості чи її реструктуризації. Розстрочка може бути надана на термін не більше 24 місяців.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!