"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЄБРР допоможе НБУ залучити міжнародні організації у капітал держбанків

П'ятниця, 22 січня 2016, 20:07

Європейський банк реконструкції і розвитку підтримує пропозицію України залучити міжнародні організації у капітал державних банків.

Про це заявила голова Національного банку Валерія Гонтарева за підсумками зустрічі з президентом ЄБРР Сумою Чакрабарті у Давосі, передає прес-служба регулятора.

"Стратегія розвитку державних банків, яку ми розробили спільно з Міністерством фінансів, передбачає залучення міжнародних фінансових організацій до участі в капіталі держбанків для впровадження кращих світових стандартів корпоративного управління та втілення в життя стратегічного розвитку цих банків", - сказала голова НБУ.

"ЄБРР цілковито підтримав нашу пропозицію і почне роботу в цьому напряму вже найближчим часом", - повідомила Гонтарева.

Реклама:

Чакрабарті запевнив, що Європейський банк реконструкції і розвитку і надалі залишатиметься надійним партером України у проведенні реформ, зокрема в банківській системі.

"Сторони домовилися про подальшу активну співпрацю та спільний пошук напрямів зміцнення банківської системи України", - йдеться у повідомленні регулятора.

Раніше президент Петро Порошенко за підсумками зустрічі з президентом ЄБРР заявив, що очікує розширення портфеля проектів ЄБРР для розвитку громадського транспорту, енергетики та комунальної інфраструктури.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!