"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Після кожного засідання ОПЕК ціни на нафту падають - президент Азербайджану

П'ятниця, 22 січня 2016, 18:26

Представники Нігерії, Саудівської Аравії, Росії та Азербайджану обговорили на Всесвітньому економічному форумі низькі ціни на нафту.

Про це повідомляє Bloomberg.

Міністр нафти Нігерії Еммануель Ібе Качукву, виступаючи на одній з панелей форуму, заявив, що ОПЕК повинна відповідати за падіння цін на нафту і що організації необхідно переглянути свою політику невтручання.

Ібе Качукву заявив, що Нігерія і кілька інших країн-членів ОПЕК хочуть зустрітися до наміченого на 2 червня саміту через болісно низькі ціни.

Реклама:

Халід аль Фаліх, голова національної нафтової компанії Saudi Aramco заявив, що королівство не мінятиме курс, якщо країни, які не входять в ОПЕК, не почнуть намагатися знижувати видобуток нафти.

"Якщо є інші виробники, охочі співпрацювати з Саудівською Аравією, ми будемо до цього готові. Але Саудівська Аравія не буде постійно виправляти структурний дисбаланс, як це відбувається сьогодні", - сказав він.

Два члена ОПЕК домовилися в Давосі, що співпраця з країнами, які не входять в організацію необхідна для стабілізації ринку і що підйом цін після поточного спаду неминучий.

Серед представників країн, які не входять до ОПЕК, у дискусії з приводу цін на нафту взяли представники Росії та Азербайджану.

"Домовленість між Росією і ОПЕК можлива, але необхідно почекати. Після того, як економічні наслідки дешевої нафти проясняться - можливо протягом року, тоді нам буде набагато легше сісти і домовитися", - сказав Кирило Дмитрієв, генеральний директор прокремлівського Російського фонду прямих інвестицій.

Міністр енергетики Росії Олександр Новак заявив, що в ряді випадків країна готова провести переговори з ОПЕК, але вважає штучне скорочення виробництва безглуздим.

Президент Азербайджану Ільхам Алієв заявив, що, хоча його країна готова співпрацювати з ОПЕК, угода буде дійсно залежати від співпраці між ОПЕК і "великими" виробниками нафти за межами групи.

Якщо екстрене засідання ОПЕК не відбудеться, це буде навіть добре, пожартував Алієв.

"На жаль, після кожного засідання ОПЕК, ціна на нафту падає", - сказав він.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: