"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Розширене ембарго щодо Росії набере чинності в лютому

П'ятниця, 22 січня 2016, 17:43

Розширене ембарго на товари, які Кабінет міністрів додатково включив до переліку заборонених для поставки з Росії, набуде чинності на початку лютого.

Про це йдеться у постанові Кабінету міністрів № 28 від 20 січня.

До заборонених товарів, походженням з РФ, затверджених 30 грудня 2015 року, було додано цибулю ріпчасту, зелений чай, готову та консервовану рибу, білий шоколад, драже, цукерки із вмістом алкоголю, жувальні гумки, мармелад та желе, кукурудзяні пластівці, печиво та сухі хлібці, соєвий соус та томатні соуси (кетчупи).

Варто зазначити, що перелік заборонений товарів весь час змінювався. Зокрема, як і вказували джерела "ЄвроПравди", до санкцій увійшли кетчупи. Проте в остаточному тексті урядової постанови не виявилося.

Реклама:

Як відомо, наприкінці грудня 2015 року Кабмін у відповідь на запровадження Росією санкцій щодо України ввів заборону на ввезення деяких російських товарів.

Нагадаємо, РФ 13 серпня 2015 року прийняла рішення про включення України до списку країн, до яких застосовується торгове ембарго.

З 28 липня 2014 року Росія ввела заборону на постачання з України молочної продукції і сирів, 28 липня - консервної продукції, 31 липня - соків, 22 жовтня - підкарантинної рослинної продукції, 10 грудня 2015 р. - курятини.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: