Європарламент закликав відмовитись від "Північного потоку-2"

Четвер, 21 січня 2016, 15:36

Депутати Європейського парламенту закликали держави-члени ЄС відмовитись від будівництва газопроводів в обхід України, зокрема, російського газопроводу "Північний потік-2".

Про це йдеться у резолюції Європарламенту за результатами сьогоднішнього засідання.

Депутати ЄП привітали "активну підтримку і солідарність в енергетичній сфері, які дозволили відновити постачання російського газу в Україну взимку 2015-2016 років".

Також у тексті депутати закликали держави-члени повною мірою використовувати транзитний потенціал України та активізувати співробітництво задля забезпечення енергопостачання ЄС і України.

Реклама:

Депутати Європарламенту наголосили на тому, що необхідно "уникнути будівництва нових трубопроводів в обхід України, зокрема "Північного потоку-2" – проекту з доставки російського газу в Європу".

Вони також підкреслили, що будівництво "Північного потоку-2" може виявитися згубним для стратегії ЄС щодо диверсифікації джерел енергії.

Також в ЄП підтримали зусилля Євросоюзу щодо інтеграції енергетичного ринку України до енергетичного співтовариства.

Депутати також закликали владу України розробити заходи зі зменшення негативних соціальних наслідків від реформування енергетичного сектора.

Раніше повідомлялося, що до Європейської комісії була передана офіційна скарга НАК "Нафтогаз України" на будівництво "Північного потоку-2".

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: