Яресько допускає зміну умов реструктуризації "боргу Януковича"

Четвер, 21 січня 2016, 12:32

Міністр фінансів Наталія Яресько допускає зміну умов реструктуризації боргу перед Росією в 3 млрд доларів, але зі збереженням вимог Міжнародного валютного фонду.

Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на Яресько.

З її слів, угода з реструктуризації російського боргу в 3 млрд доларів повинна мати економічний ефект, хоча її формат, швидше за все, може відрізнятися від умов, на яких були реструктуризовані борги частки сектора в 2015 році.

Яресько сказала, що вона зберігає оптимізм із приводу можливості досягнення угоди з Росією.

Реклама:

З її слів, угода з Росією мала бути відповідною до програми співробітництва України й МВФ, що передбачає економію 15,2 млрд доларів протягом чотирьох років з урахуванням реструктуризації боргу.

Як повідомлялося, Україна оголосила мораторій на виплату всіх боргів перед РФ, включаючи борг, взятий урядом Азарова у 2013 році в обсязі 3 млрд доларів, а також борги держхолдингу "Укравтодор" і Конструкторського бюро "Південне" перед російськими банками.

На початку січня поточного року Україна домовилася із Сбєрбанком Росії про реструктуризацію кредитів Державного агентства автомобільних доріг "Укравтодор" і конструкторського бюро "Південне".

Українські новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!