Бізнесмен, що втік від Януковича через футболки, оголосив свою компанію банкрутом

Четвер, 21 січня 2016, 10:56

Відомий український підприємець Денис Олейников повідомив про банкрутство інвестиційної компанії FTBN Wealth Management.

Про це пише AIN.UA.

Як наголошується, після цього він видалив всі сторінки в соцмережах і перестав відповідати на повідомлення. Вкладники намагаються вийти на зв'язок з Олейниковим, але поки безуспішно.

Лист, повний текст якого є у розпорядженні AIN.UA, що повідомляє про банкрутство компанії, було розіслано вкладникам минулого тижня.

Реклама:

У ньому Олейников повідомляє, що компанія припиняє діяльність з 17 січня і відмовляється від своїх зобов'язань "у зв'язку з неможливістю їх виконання компанією-банкрутом".

В якості причини банкрутства називається "найгірший за 120 років початок інвестиційного року-2016". Разом з FTBN Wealth Management припинив роботу і сервіс мікроінвестіцій OPAYZ.

Після повідомлення про банкрутство Олейников видалився з соціальних мереж, перестав відповідати на дзвінки і листи і як-небудь підтримувати зв'язок з вкладниками.

За даними AIN.UA, в даний момент вкладники організували закриту групу і намагаються якось вийти на зв'язок з Олейниковим.

Експерти кажуть, що один лише стан фінансових ринків не може бути причиною події.

CEO GrowthUP Group Денис Довгополий вважає, що банкрутство могло статися внаслідок торгівлі з великим плечем.

"Керуюча компанія може втратити всі гроші під управлінням тільки в одному випадку - якщо вона торгувала з плечем. Найімовірніше, великим. Тим самим збільшуючи ризики вкладників. І пішовши в мінуси на всю суму під управлінням. А значить, керуючі ризикували чужими грошима, а плечову прибутковість забирали собі", - прокоментував Довгополий у своєму Facebook.

"Повинен сказати, що в ЄС, та й у будь-якій юрисдикції на подібну діяльність потрібна ліцензія (питання, чи була вона?), І подібні речі - найімовірніше, порушення цієї ліцензії", - додав він.

Припущення щодо плеча підтверджують і клієнти. Більш того, деякі з них стверджують, що були в курсі такої політики компанії.

FTBN Wealth Management займалася консультаціями та інвестиційним менеджментом, тобто брала в довірче управління гроші інвесторів і розпоряджалася ними.

Паралельно в 2013 році з'явився ресурс FTBN.com - "інформаційно-аналітичне видання, присвячене міжнародним ринкам капіталу, приватному інвестуванню та фінансовому менеджменту".

Олейников планував вивести видання на перше місце в російськомовному сегменті інтернету по темі інвестиційної діяльності.

Пізніше з'явився сервіс мікроінвестіцій OPAYZ. За словами Олейникова, він запустив його як стартап, орієнтуючись на зростаючий попит клієнтів в області мікроінвестування.

У листопаді 2014 року в інтерв'ю AIN.UA Олейников говорив, що планує повернутися в Україну до 2023 року, а також розповідав про FTBN Wealth Management, яка "допомагає розміщувати звичайним людям кошти в цінні папери Apple, Facebook, Google, Amazon.com і інших першокласних зарубіжних IT-компаній".

Як відомо, Олейников, чия компанія виробляла футболки з написом "Спасибо жителям Донбасса", в 2011 році залишив Україну, побоюючись арешту. З тих пір він почав займатися інвестиційною діяльністю в Хорватії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!