Яресько сподівається скоро поговорити з Силуановим про "борг Януковича"

Четвер, 21 січня 2016, 10:03

Глава Мінфіну України Наталія Яресько сподівається найближчим часом обговорити зі своїм російським колегою Антоном Силуановим питання боргу на 3 млрд доларів.

Про це міністр сказала в бесіді з журналістами в кулуарах Всесвітнього економічного форуму в Давосі, передає "Інтерфакс-Україна".

Яресько нагадала, що перша зустріч з Силуановим відбулася в жовтні в Перу на полях сесії МВФ і Світового банку. Зараз посередником у контактах між двома міністерствами виступає Мінфін Німеччини, сказала вона.

"Ми зустрічалися в Лімі, і ми підтримуємо контакт через Мінфін Німеччини. Ми намагаємося погодити дати зустрічі. На жаль, ми не зможемо зустрітися в Давосі - наскільки я розумію, Силуанова тут немає", - сказала вона.

Реклама:

"Я не думаю, що зустріч пройде в січні. Три міністерства повинні узгодити свої графіки. Це непростий процес. Я думаю - скоро, сподіваюся, дуже скоро", - відповіла Яресько на питання, чи може відбутися зустріч до кінця січня.

Раніше Яресько заявила, що очікує продовження переговорів із російською стороною щодо випущених у грудні 2013 року єврооблігацій на 3 млрд доларів.

В свою чергу міністр фінансів РФ Антон Силуанов заявив, що Росія готова обговорювати пропозиції України щодо боргу попри початок судового процесу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!