"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Укрнафта" скоротить видатки через падіння цін на нафту

Середа, 20 січня 2016, 19:46

У зв’язку із тривалим падінням світових цін на нафту протягом останніх кількох місяців ПАТ "Укрнафта" терміново розпочинає впровадження заходів, націлених на зменшення операційних витрат компанії.

Про це йдеться у повідомленні компанії.

Як наголошується, наприкінці минулого року "Укрнафта" підготувала бюджет на 2016 рік та подала його на розгляд Наглядової ради.

"За основу розрахунків було взято ціну на нафту в діапазоні від 30 до 45 доларів за барель. Проте вже цьому місяці ціна сягнула позначки нижче 29 доларів за барель, тому компанія змушена переглянути бюджет, щоб зменшити видатки", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

"Усі компанії в нашій галузі різко скорочують витрати, щоб не лише втриматись на ринку, а й зберегти потенціал. Ми повинні діяти так само", - заявив голова правління "Укрнафти" Марк Роллінс у своєму зверненні до працівників компанії.

За його словами, зараз правління шукає шляхи оптимізації витрат на нові проекти.

"Водночас ми розробляємо програму мінімум, яка дозволить зберегти бізнес. Як тільки буде завершено процес формування бюджету і його затвердить Наглядова рада, ми передамо наше рішення щодо інвестування до структурних підрозділів", - сказав голова "Укрнафти".

"Водночас фінансовий підрозділ ПАТ "Укрнафта", під керівництвом нового фінансового директора Ірини Євець, уже розпочав заходи, спрямовані на зменшення витрат", - повідомляє прес-служба.

Як повідомлялося, заборгованість ПАТ "Укрнафта" перед державним бюджетом станом на 1 січня 2016 року становить 10,4 млрд гривень.

При цьому дебіторська заборгованість становить 18,676 млрд гривень.

ПАТ "Укрнафта" - найбільша українська нафтодобувна компанія. НАК "Нафтогаз України" належить 50%+1 акція "Укрнафти", групі компаній "Приват" Ігоря Коломойського - близько 42% акцій.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!