"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Яценюк просить НАБУ розслідувати спробу вкрасти 480 мільйонів держкоштів

Середа, 20 січня 2016, 13:19

Кабінет міністрів розпочав службове розслідування щодо виграшу тендера на 480 млн грн так званих кіотський грошей фіктивною фірмою та просить НАБУ розслідувати цю справу.

Про це заявив прем'єр Арсеній Яценюк на засіданні уряду.

"З'ясовується, що суб'єкт підприємницької діяльності фіктивний, директор – фіктивний, засновники, які підписували протокол, щоб брати участь в тендері, дають покази, що ніякого протоколу не підписували, і 400 млн гривень просто хотіли вкрасти. І вкрали би, якби ми оперативно не зреагували"

За його словами, ДФС порушила кримінальне провадження, Кабінет міністрів розпочав службове розслідування щодо цього тендера.

Реклама:

"З огляду на матеріли ДФС і службового розслідування уряд звертається до Національного антикорупційного бюро порушити кримінальне провадження і притягнути до кримінальної відповідальності всіх, починаючи з посадових осіб міністерства екології і закінчуючи кожним чиновником, який брав участь у схемі щодо виграшу тендеру фіктивною компанією з тією метою, щоб вкрасти з держбюджету 480 млн гривень", - заявив він.

"Я думаю, що боротьба з корупцією – це не політичні шоу. Це реальні кримінальні провадження і посадки", - наголосив Яценюк.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: