"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Bloomberg передбачив у 2016 році зростання курсу долара до основних валют

Субота, 2 січня 2016, 15:09

У 2016 році курс долара США виросте до всіх основних конкурентів, за винятком канадського долара, британського фунта стерлінгів і норвезької крони.

Про це випливає з дослідження, проведеного експертами агентства Bloomberg, пише РБК.

Як зазначається, при цьому сильніше інших (на 5,5-8%), на думку експертів, впадуть по відношенню до долара США курси новозеландського і австралійського доларів, а також швейцарського франка.

Вартість датської та шведської крон знизиться приблизно на 5%, японської ієни - приблизно на 3,5%, євро - майже на 3%.

Реклама:

Експерти пов'язують очікуване зміцнення долара до прийнятого в середині грудня 2015 року рішенням Федеральної резервної системи США про підвищення ключової ставки.

Таке рішення було прийнято керівництвом ФРС вперше за дев'ять років, і, згідно з прогнозами, у разі продовження економічного зростання в 2016 році ставка може бути підвищена ще в чотири рази.

"Жодна інша країна не зможе відповісти тим же. Тому долар, найімовірніше, зросте по відношенню до більшості валют", - вважає головний валютний стратег нью-йоркської Brown Brothers Harriman & Co Марк Чандлер.

"Це третє велике ралі долара. При Обамі, я думаю, його підживлюють зміни монетарної політики", - зазначає Чандлер.

Третє ралі долара, на думку експертів, стартувало в 2013 році, після того як ФРС почала згортати надзвичайні заходи зі стимулювання економіки, введені під час рецесії 2007-2009 років.

Аналітики особливо відзначають, що жодне з попередніх ралі не тривало менше чотирьох років, а тому не чекають швидкого закінчення нинішнього.

"Доларовий тренд, як правило, розтягується на роки і роки. До цієї тенденції варто ставитися з повагою", - відзначає глава валютних стратегів Bank of Montreal Грег Андерсон.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: