Постанова про збір мита з російського імпорту набрала чинності

Субота, 2 січня 2016, 10:58

Набрали чинності мита, запроваджені Україною для товарів з Російської Федерації.

Згідно з постановою Кабміну, прийнятою 30 грудня 2015 року, ці захисні заходи набувають чинності 2 січня.

Для російських товарів замість нульової ставки, яка діє згідно з угодою про встановлення режиму вільної торгівлі між країнами СНД, тепер діє режим найбільшого сприяння (максимальний рівень, дозволений умовами членства України в СОТ для країн-членів цієї організації).

Також з 10 січня 2016 року пропонується заборонити ввезення низки російських товарів.

Реклама:

Як відомо,16 грудня президентом Росії був підписаний указ "Про припинення Російською Федерацією дії Договору про зону вільної торгівлі щодо України", а 25 грудня Рада Федерації РФ схвалила закон "Про призупинення Російською Федерацією дії Договору про зону вільної торгівлі щодо України".

Крім того, 10 грудня набуває чинності відповідна заборона на поставки в Україну деяких товарів походженням з РФ. Під заборону потрапляють: горілка і пиво, м'ясо та м'ясні продукти (яловичина, свинина і м'ясо птиці), рибопродукти, низка молочних продуктів (йогурти, кефір, сир), кава і чай, кондитерські вироби (шоколад, карамель, вафлі), хлібобулочні і макаронні вироби, соуси, а також їжа для котів та собак.

З непродовольчих товарів під заборону потрапили шампуні і гелі, сигарети з фільтром, добрива, дизель-електричні локомотиви, а також обладнання для залізниць та трамвайних колій.

Європейська правда 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!