Екс-глава банку "Київська Русь" завдав шкоди на 21,5 мільйона гривень

Вівторок, 19 січня 2016, 15:50

Головне управління СБУ розслідує нанесення екс-головою правління ліквідованого банку "Київська Русь" Віктором Братко збитку фінустанові у розмірі 21,5 млн грн.

Про це йдеться в ухвалі суду від 13 січня 2016 року, пише Finclub.

У ході розслідування було встановлено, що 19-20 березня 2015 Братко, не маючи повноважень здійснювати з 19 березня ніяких угод від імені банку, так як у банк "Київська Русь" була введена тимчасова адміністрація, продав ряд об'єктів нерухомості, в результаті чого завдав шкоди фінустанові на 21,5 млн грн.

Зокрема, 19 березня Братко уклав угоду з Закритим недиверсифікованим корпоративним інвестфондом "Сатурн" про продаж нежитлової будівлі у Львові вартістю 15,4 млн грн. Інвестфонд "Сатурн" повністю оплату не здійснив, заплативши тільки гарантійний внесок 154 тис. грн на рахунок банку.

Реклама:

Також колишній глава банку продав цьому інвестфонду два нежитлові приміщення в Києві за 1,6 млн грн. Але, як і в попередньому випадку, покупцем був оплачений тільки гарантійний внесок.

Аналогічна схема була застосована при продажу двох квартир у Києві.

Крім того, 20 березня екс-голова правління банку продав Асоціації міжнародних автомобільних перевізників України нежитлову будівлю у Львові.

Суд постановив задовольнити клопотання слідчого Головного управління СБУ про арешт майна.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!