"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

СОТ візьметься за українсько-російську суперечку в кінці лютого

Вівторок, 19 січня 2016, 15:05

Рада Світової організації торгівлі (СОТ) у другій половині лютого розгляне заяву України щодо агресивних дій Російської Федерації.

Про це на брифінгу повідомив заступник голови Мінекономрозвитку - Торговий представник України Наталія Микольська, пише "ЛігаБізнесІнформ".

Заступник міністра зазначила, що Україна ще 6 січня направила до СОТ інформацію про те, що розцінює дії РФ відносно українських товарів як цілеспрямовану агресію.

"Так як в СОТ були канікули, цю заяву офіційно було розміщено після канікул, і зараз ми очікуємо реакції членів СОТ", - сказала вона.

Реклама:

Микольська підкреслила, що це ж питання Україна ставитиме на спільній нараді СОТ, яка відбудеться в другій половині лютого.

"Ми очікуємо досить серйозну підтримку нашої позиції", - зазначила вона.

Наступним кроком, за словами Микольської, буде ініціювання суперечок, в першу чергу з питань транзиту українських товарів.

"Ми вважаємо, що такі дії РФ суперечать загальним принципам функціонування СОТ, зобов'язанням РФ, які вона брала на себе, вступаючи до СОТ, а також те, що стосується транзиту, також порушує інтереси і права третіх країн - таких як Казахстан, Азербайджан, Узбекистан , Туркменістан, Китай", - підсумувала вона.

Нагадаємо, раніше секретаріат СОТ оприлюднив заяву України про незаконні і дискримінаційні обмеження Росії в торгівлі, введених з 1 січня 2016 року.

У заяві Україна звернула увагу країн-членів СОТ, що після рішення Києва розпочати реалізацію зони вільної торгівлі (ЗВТ) з ЄС, з 1 січня 2016 року РФ прийняла кілька політично мотивованих заходів, що обмежують торгівлю.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: