"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Росії цьогоріч прогнозують відтік капіталу на рівні 50 мільярдів доларів

Вівторок, 19 січня 2016, 09:55

Відтік капіталу з РФ може становити близько 50 млрд доларів 2016 році.

Про це повідомив ТАСС представник міністерства.

"Це (опубліковані в понеділок ЦБ РФ попередні дані щодо відтоку капіталу з РФ - ред.) кардинально менше, ніж ми очікували. За підсумками 2015 року, відтік в цілому становив 56,9 млрд доларів. Наша оцінка в грудні 2015 року було - 67 млрд доларів. За підсумками 2016 року відтік капіталу може бути близько 50 млрд доларів", - повідомили в міністерстві.

У понеділок Банк Росії опублікував дані, згідно з якими чистий відтік капіталу в 2015 році з РФ становив 56,9 млрд доларів проти 153 млрд доларів в 2014 році.

Реклама:

При цьому чистий відтік капіталу з РФ в 4-му кварталі 2015 року становив 9,2 млрд доларів. У третьому кварталі, за даними регулятора, приплив капіталу в РФ досяг 3,4 млрд доларів.

ЦБ повідомив, що на відміну від попередніх років, головною складовою в структурі чистого вивезення капіталу стало погашення приватного зовнішнього боргу.

При цьому найбільш значущим було скорочення зовнішніх зобов'язань банків, яке здійснювалося не тільки за рахунок продажу іноземних активів, але і за рахунок коштів, акумульованих за операціями поточного рахунку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!