Олланд оголосив деталі надзвичайних заходів у боротьбі з безробіттям

Понеділок, 18 січня 2016, 19:38

Президент Франції Франсуа Олланд сьогодні оприлюднив деталі свого плану зі зменшення рівня безробіття у Франції.

Як повідомляє Le Figaro, план передбачає спрямування значних коштів на перекваліфікацію безробітних та стимулювання нових робочих місць у приватному секторі.

Основною метою так званого плану Олланда, який коштуватиме бюджету країни 2 млрд євро, є зниження рівня безробіття.

З цією метою у плані передбачено, що підприємства, де працює менше ніж 250 працівників, отримуватимуть доплату в 2 тис. євро за кожне робоче місце, яке передбачає працевлаштування особи терміном більше ніж на 6 місяців із зарплатою у 1,3 рази більше рівня мінімальної заробітної плати.

Реклама:

Окрім того, держава планує витратити один мільярд євро на навчальні програми для 500 тис. безробітних.

Президент оголосив про збільшення мережі перепідготовки кадрів, яка віднині має охопити 50 тис. осіб, а не 8 тис., як є зараз. Окрім того, держава виділить кошти на створення нових курсів та навчальних центрів для перепідготовки безробітних.

Олланд також підтвердив, що реформа трудових спорів буде завершена через запровадження стелі на виплату вихідної допомоги.

Видання також відзначає, що на сьогодні у Франції нараховується 3,57 млн безробітних, тому запровадження такого плану стимулювання зайнятості є надзвичайно важливим кроком.

Реалізація цього плану і досягнення поставлених завдань може стати останнім шансом для Олланда бути переобраним на другий термін.

Раніше повідомлялося, що Олланд оголосив у Франції надзвичайний економічний стан.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: