Раді пропонують санкції проти "Роснєфти": заправки "ТНК" можуть закрити

Понеділок, 18 січня 2016, 18:17

20 депутатів (переважно з фракції "Народного фронту") зареєстрували проект постанови про запровадження санкцій проти "Роснєфти" та афільованих з нею компаній.

Відповідний документ оприлюднений на сайті Верховної Ради у понеділок.

Також документ передбачає блокування активів "Роснєфти" та афільованих з нею компаній в Україні, а також повну заборону транзиту їх вантажів через український кордон.

Крім того, депутати пропонують Нацбанку забезпечити припинення обслуговування рахунків "Роснєфти" в Україні.

Реклама:

У пояснювальній записці вказується, що "Роснєфть" є найбільшим платником податків у Росії і за ці гроші, у тому числі, Росія здійснює військову агресію в Україні.

Автори постанови нагадали, що низка країн заходу вже запровадили санкції проти "Роснєфти" задля підтримки України, а сама Україна цього не зробила.

"В цьому контексті просто абсурд, що  санкції проти "Роснєфти" до сих пір не ввела Україна і таким чином продовжує фінансувати військову агресію направлену проти неї. У нас продовжує працювати український філіал "Роснєфти", і її прибуток формується за рахунок коштів простих українців, адже в країні працює більше 300 автозаправних станції "ТНК", які належать "Роснєфти", – сказано у пояснювальні записці.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: