Чистий відтік капіталу з Росії становив 57 мільярдів доларів

Понеділок, 18 січня 2016, 15:54

Торік чистий відтік капіталу з Росії, за попередньою оцінкою, впав у 2,7 разу в порівнянні з 2014 роком і становив 56,9 мільярда доларів.

Про це повідомляє "Прайм" з посиланням на дані Центробанку РФ.

У четвертому кварталі при цьому відновився відтік - 9,2 мільярда доларів. У третьому кварталі був зафіксований чистий приплив, вперше з другого кварталу 2010 року.

Правда, в опублікованих у понеділок матеріалах ЦБ погіршив оцінку квартального припливу до 3,4 мільярда доларів (з 5,4 мільярда доларів).

Реклама:

"На відміну від попередніх років, головною складовою в структурі чистого вивезення капіталу стало погашення приватного зовнішнього боргу. Найбільш значущим було скорочення зовнішніх зобов'язань банків, яке здійснювалося не тільки за рахунок продажу іноземних активів, але і за рахунок коштів, акумульованих за операціями поточного рахунку", - йдеться у коментарі Банку Росії.

Інші сектори, перебуваючи в жорстких умовах зовнішнього фінансування, також змушені були здійснювати погашення зовнішньої заборгованості при мінімальному за останні роки розмірі нарощування іноземних активів, головним чином, у формі прямих інвестицій, вказав регулятор.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: