"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Приват" зупинив роботу феросплавного активу в Грузії - ЗМІ

Понеділок, 18 січня 2016, 12:49

Georgian Manganese тимчасово призупиняє всі роботи з видобутку і збагачення марганцевої руди на Чиатурському руднику (раніше АТ "Чіатурмарганець", Грузія, Імереті).

Про це пише "Дело" з посиланням на American Metal Market.

Як повідомляє видання, діяльність буде зупинена, починаючи з 20 січня через погану кон'юнктуру на світових ринках металургійної продукції.

Зупинка, яка, як очікується, триватиме чотири місяці, дозволить компанії скоротити запаси марганцевих руд, які накопичилися в результаті слабкого попиту марганцю, повідомляє компанія.

Реклама:

Georgian Manganese, яка повністю належить Georgian American Alloys Inc (GAA, США, Майамі) має намір зберегти штатну чисельність персоналу на підприємстві на час простою.

За співробітниками будуть збережені право на 60% від їх заробітної плати та допомоги по медичному страхуванню.

"Це було важке рішення, і ми поділяємо розчарування наших співробітників. Але ми вважаємо його правильним в цей час" ,- цитуються в повідомленні слова директора Georgian Manganese Володимира Лозинського.

При цьому уточнюється, що компанія не очікує будь-яких збоїв в обслуговування клієнтів і буде продовжувати виконувати продаж і доставку продукцію протягом усього періоду простою.

Продукція Georgian Manganese продається на міжнародних ринках через дистриб'юторську мережу Felman Trading Inc, яка також належить GAA.

Чіатурський марганцевий рудник має річну потужність з виробництва близько 261 тис тонн марганцевої руди на рік і близько 400 тис. тонн рік марганцевого концентрату.

Georgian American Alloys, Inc. підконтрольна акціонерам українського "ПриватБанку" Ігорю Коломойському і Геннадію Боголюбову, яким також належать феросплавні активи в Україні. Зокрема Нікопольський і Запорізький феросплавні заводи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: