Мінекономіки відмінило обов'язкову сертифікацію сільгосптехніки

Понеділок, 18 січня 2016, 11:45

Міністерство економічного розвитку і торгівлі відмінило обов'язкову сертифікацію сільськогосподарської техніки в Україні.

Про це йдеться в повідомленні Мінекономіки, передають "Українські Новини".

Відповідний наказ відомства №1699 був прийнятий 17 грудня 2015 і набуде чинності після його офіційного опублікування в січні 2016 року.

"Відтепер постачальникам і виробникам техніки для аграрної сфери не потрібно отримувати український сертифікат відповідності", - сказано в повідомленні.

Реклама:

Згідно з наказом, з переліку продукції, що підлягає обов'язковій сертифікації в Україні, виключено розділ 10 "Техніка сільськогосподарська".

Наголошується, що єдиною вимогою до сільгосптехніки залишається відповідність двом технічним регламентам, які стали обов'язковими для використання з 2016 року.

Мова йде про технрегламент затвердження типу сільськогосподарських та лісогосподарських тракторів, їх причепів і змінних причіпних машин, систем, складових частин та окремих технічних вузлів, а також техрегламенте складових частин і характеристик колісних сільгосп- і лісогосподарських тракторів.

Згідно з повідомленням, головна мета реформи - перехід від пострадянської системи стандартизації, заснованої на обтяжливих ГОСТах та обов'язкової сертифікації, в сучасну європейську систему, побудовану на відповідності технічним регламентам.

Для ознайомлення та підготовки підприємств-виробників до виготовлення тракторів, сільськогосподарських машин та їх компонентів у відповідність до вимог техрегламентів, був передбачений трирічний етап добровільного застосування цих регламентів - з 2013 по 2015 рік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!