РФ чекає від України запрошення до переговорів щодо "боргу Януковича"

Понеділок, 18 січня 2016, 09:56

Росія як і раніше чекає, коли Україна зробить перший крок щодо досудового вирішення спору по боргу перед РФ на  3 млрд доларів, але поки ніяких офіційних пропозицій не було.

Про це заявив заступник міністра фінансів Росії Сергій Сторчак, пише Прайм.

"І за старими правилами кредитування МВФ, і за новими - а за новими правилами тим більше, перший хід роблять вони (Україна як дебітор). У будь-якому вигляді: через посередників, безпосередньо, як завгодно - але це повинен бути перший хід з їхнього боку. Поки його немає", - сказав Сторчак.

"Я трошки не розумію логіку заяв колег, які говорять, що Росія нічого не пропонує, офіційно їм нічого не направляє. Контрактні зобов'язання - святая святих ринкової економіки - не ми порушили. Раз вони порушили контрактні зобов'язання, то перший крок, це як у шахах, роблять білі", - сказав заступник міністра фінансів РФ.

Реклама:

Сторчак повідомив, що підготовка позову з обов'язку йде за планом.

"Є план, він виконується, він непублічний", - сказав він.

"Сподіваюся, що здоровий глузд переможе і незважаючи на те, що ми в процесі судових розглядів або передсудових, тим не менш, завжди готові сісти за стіл переговорів і рушити, щоб спробувати домовитися", - заявив Сторчак.

Нагадаємо, 18 грудня уряд України ввів мораторій на виплати за українськими євробондами, утримувачем яких була Росія.

Як заявляв Арсеній Яценюк, мораторій вводиться на виплату основного боргу в розмірі 3 млрд доларів плюс 75 млн доларів відсотків, які Україна повинна була перевести Росії 20 грудня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: