Іран після скасування санкцій планує вдвічі збільшити експорт нафти

Неділя, 17 січня 2016, 11:12

Іран після скасування санкцій планує повернути собі колишні позиції в ОПЕК і на міжнародному ринку і до осені збільшити експорт сирої нафти до двох мільйонів барелів на день.

Про це повідомляє "Прайм" з посиланням на агентство IRNA.

Під час дії санкцій Іран експортував приблизно 1 млн барелів нафти на день, в основному в Китай, Індію, Туреччину, Японію і Південну Корею.

"Ми впевнені, що незабаром після зняття санкцій нам вдасться збільшити щоденні поставки нафти на 500 тисяч барелів, а після 6-7 місяців збільшимо експорт на мільйон", - наводить слова міністра нафти Ірану Біджана Намдара Зангане агентство.

Реклама:

У суботу країни МАГАТЕ отримали фінальну доповідь експертів агентства щодо іранської ядерної програми, що передує офіційному початку її реалізації. ЄС і США підтвердили зняття з Ірану економічних і фінансових санкцій, пов'язаних з його ядерною програмою.

Іран і "шістка" в ніч на 14 липня досягли історичної угоди щодо врегулювання багаторічної проблеми іранського атома.

Тривалі переговори завершились прийняттям спільного всеосяжного плану дій, виконання якого повністю зніме з Ірану введені раніше економічні та фінансові санкції з боку СБ ООН, США і Євросоюзу в обмін на верифікацію мирного характеру іранської ядерної програми.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!