РФ не планує змінювати плани щодо постачання газу в Китай - Улюкаєв

Субота, 16 січня 2016, 19:37

Росія не планує змінювати строки поставок газу по "Силі Сибіру" через зниження його споживання в Китаї, але не виключає перенесення термінів щодо поставок Західним маршрутом.

Про це повідомив журналістам міністр економічного розвитку РФ Олексій Улюкаєв, передає "Прайм".

"Є різні проекти. Є проекти, які вже реалізуються як оформленні контрактами комерційні проекти – це "Сила Сибіру", східний газопровід. Я думаю, що тут не може бути ніяких змін", - сказав Улюкаєв журналістам, відповідаючи на запитання щодо можливості перенесення Росією термінів реалізації газових контрактів через скорочення споживання газу в Китаї.

"Що стосується західної гілки, Алтаю, то там, напевно, можливо, тому що там немає такого високого ступеня сконтрактованності, там можливі перенесення", - сказав Улюкаєв.

Реклама:

Раніше агентство Рейтер з посиланням на джерела, близькі до "Газпрому" повідомило, що РФ може зменшити запланований обсяг поставок газу з РФ до Китаю за східним маршрутом.

Економіка Китаю демонструє найбільш повільні темпи зростання з 2009 року: за офіційними даними, зростання ВВП Китаю в третьому кварталі 2015 року в річному вираженні становило 6,9% проти прогнозу в 6,8%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!