ВВП Китаю за підсумками 2015 року може зрости на 7%

Субота, 16 січня 2016, 17:23

Зростання ВВП Китаю за підсумками 2015 року в річному вираженні становитиме в районі 7%.

Про це заявив у суботу прем'єр Держради КНР Лі Кецян, передає "Прайм".

"Торік на тлі глобальної економічної рецесії і в сукупності з внутрішніми складнощами китайська економіка зберегла впевнене зростання. Річне зростання ВВП очікується в районі 7%. Іншими словами, ближче до 7%", - заявив Лі Кецян, виступаючи перед членами Ради керуючих Азіатського банку інфраструктурних інвестицій в Пекіні.

Прем'єр зазначив, що Китай домігся відносно високої зайнятості і безробіття виявилася нижчим за очікування.

Реклама:

За його словами, в китайській економіці спостерігаються позитивні зміни: як то - сфера послуг зараз займає практично половину загального обсягу ВВП країни.

"У 2016 році дуже складна ситуація. У нас є внутрішні проблеми, однак у нашої економіки є можливості і великий простір для розвитку. У нас є можливість підтримувати середньо високі темпи зростання і робити більший внесок у світову економіку", - сказав Лі Кецян.

За офіційними даними, зростання ВВП Китаю в третьому кварталі в річному вираженні становило 6,9% проти прогнозу в 6,8%. Незважаючи на те, що показник виявився кращим за прогнози аналітиків, зростання економіки країни все ще демонструє найбільш повільні темпи з 2009 року.

За підсумками перших двох кварталів 2015 року, китайська економіка зросла на 7%, що відповідає планці, яку встановив уряд на початку минулого року.

Дані за четвертий квартал будуть опубліковані наступного тижня. Експерти також прогнозують уповільнення до 6,8%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!