"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Глобальна валютна війна" може поновитися - Bloomberg

Субота, 16 січня 2016, 15:50

При подальшому зміцненні ієни і євро Європейський центробанк і центробанк Японії можуть активувати політику монетарного стимулювання, створивши ризик відновлення "глобальної валютної війни".

Про це, з посиланням на Bloomberg, передає РБК.

Агентство відзначає, що ієна значно зміцнилася по відношенню до долара втретє за останній місяць, в той час як євро виріс по відношенню до більшості основних валют.

"Хедж-фонди збільшили ставки на зміцнення ієни до найвищого рівня за останні три роки, як і ставки на єдину європейську валюту", - зауважує Bloomberg.

Реклама:

Розбіжність зростання економіки США і їх грошово-кредитної політики з рештою світу скоротилося на тлі ознак того, що американська економіка не може повністю уникнути впливу економіки Китаю, що сповильнилась та нерівномірного відновлення економік інших країн.

Ці фактори впливають на долар, що веде до зриву планів Європейського центробанку і центробанку Японії, яким вигідний слабкий курс своїх валют, зауважує агентство.

На думку, голови підрозділу з макроекономічної стратегії в State Street Global Markets Лі Ферріджа, політика монетарного стимулювання можлива, якщо ієна зміцниться до $115 і євро до $1,15.

"Валютна війна все ще жива і процвітає. Якщо долар починає падати, ЄЦБ або Центробанк Японії повертаються у гру", - сказав Феррідж.

Ієна за підсумками минулого тижня зміцнилася на 0,2% до $116,98. Євро виріс до 11 з 16 основних валют, закінчивши тиждень на рівні $1,0916.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!