ЄБРР виділить "Українським аграрним інвестиціям" 20 мільйонів кредиту

Субота, 16 січня 2016, 12:34

Європейський банк реконструкції і розвитку надає компанії "Українські аграрні інвестиції" поновлюваний кредит на поповнення оборотного капіталу в розмірі 20 млн доларів.

Про це йдеться у прес-релізі ЄБРР.

Відповідно до прес-релізу, цей кредит замінює попереднє фінансування в розмірі 13 млн доларів, надане "УАІ" в 2014 році. Кошти будуть використані для задоволення потреб холдингу в до - і після урожайному фінансуванні.

"Кошти кредиту повністю забезпечать сезонні потреби компанії в оборотному капіталі для обробки 195 тисяч га землі в умовах значного зменшення доступності фінансування в Україні", - йдеться в повідомленні банку.

УАІ об'єднує понад 70 господарств, розташованих в північній і західній Україні, і співпрацює з ЄБРР з 2010 року. У 2014 році банк вже надав УАІ за схожою програмою кредитну лінію на 13 млн доларів, однак тоді йшлося про 175 тисяч га.

Реклама:

ЄБРР - найбільший міжнародний фінансовий інвестор в Україні. Станом на 1 січня 2016 року банк взяв на себе зобов'язання щодо надання EUR12 млрд у рамках 357 проектів в країні.

ЄБРР виділив на фінансування агробізнесу України понад EUR175 млн у 2015 році.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!