У Пекіні відкрився Азіатський банк інфраструктурних інвестицій

Субота, 16 січня 2016, 12:48

Представники 57 країн-засновників Азіатського банку інфраструктурних інвестицій в суботу дали офіційний старт його роботі.

Про це повідомляє "Прайм".

Офіційний запуск роботи Азіатського банку інфраструктурних інвестицій - це крок до поліпшення і реформування системи глобального економічного управління, який зробить її більш справедливою, заявив у суботу голова КНР Сі Цзіньпін, виступаючи на церемонії відкриття банку.

"Старт АБІІ має особливе значення в плані реформування та вдосконалення глобального економічного управління. Це адаптація до змін і розвитку структури світової економіки і крок до просування системи глобального економічного управління в більш справедливу, раціональну та ефективну сторону", - заявив Сі Цзіньпін.

Реклама:

Голова КНР підкреслив, що Китай буде надавати підтримку в його функціонуванні та розвитку. Він також оголосив, що Китай виділить 50 мільйонів доларів для створення найближчим часом спеціального фонду, який допомагатиме менш розвиненим країнам-учасницям банку в розробці інфраструктурних проектів.

"Офіційний початок функціонування банку АБІІ дозволить нам ефективно збільшувати інфраструктурні інвестиції в Азії", - додав китайський лідер.

Президент банку Цзінь Ліцюнь, у свою чергу, висловив упевненість, що новий фінансовий інститут внесе величезний внесок у розвиток Азії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!