Розробник біткоіну визнав провал експерименту з криптовалютою

П'ятниця, 15 січня 2016, 20:35

Один з основних розробників біткоіну Майк Хирн зізнався, що експеримент з криптовалютою не вдався.

Про це він написав у блозі на сайті Medium.com, передає РБК.

На своє ж запитання, чому так сталося, Хирн відповідає, що "біткоін провалився" тому, що суспільство не змогло зробити проект успішним.

"Це повинна була бути нова, децентралізована форма грошей, якій не потрібні "системно важливі інститути". Вона повинна була бути "досить великою, щоб не зазнати фіаско, але вийшло, що систему повністю контролює невелика кількість людей", - написав Хирн.

Реклама:

Він визнав, що система перебуває на межі технічного розвалу. "Механізми, які повинні були запобігти такому результату, вийшли з ладу, тому більше немає особливих причин вважати, що біткоін зможе стати валютною системою, кращою, ніж нинішня", - сказав розробник.

Хирн протягом багатьох років був помітною фігурою в співтоваристві розробників біткоіну і раніше працював в Google. У 2014 році він пішов з компанії, щоб повністю присвятити себе роботі з криптовалютою.

Платіжна система "біткоін", що використовує однойменну розрахункову валюту, була створена в 2008 році людиною або групою осіб під псевдонімом Сатосі Накамото. Наприкінці 2015 року американські журналісти з'ясували, що справжнім творцем системи біткоін був австралійський бізнесмен Крейг Райт.

Криптовалюта повинна була стати радикальною альтернативою традиційним грошам і покінчити з необхідністю будь-якого централізованого управління.

Біткоіни існують у вигляді записів у розподіленій базі блокчейн, в якій в нешифрованому варіанті зберігаються всі транзакції із зазначенням біткоін-адрес відправників та одержувачів, але без вказівки реальних власників цих адрес.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: