"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Демчишин не розуміє, навіщо на опалення квартир витрачається стільки газу

П'ятниця, 15 січня 2016, 15:16

Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин розкритикував підприємства теплокумуненерго за перевитрати газу в умовах не надто низьких температур.

Про це він заявив на селекторній нараді в Кабінеті міністрів у п'ятницю, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Що стосується ТКЕ: на сьогодні ми споживаємо на 15-20 млн куб. м газу на добу більше, ніж у грудні (при співставній температурі – ред.). Мені не зрозуміло, чому ви не відстежуєте температуру навколишнього середовища", – обурився він.

Демчишин додав, що згідно з рішенням уряду споживачі будуть платити за тепло з коригуванням на реальну температуру навколишнього середовища.

Реклама:

"Кожен суб'єкт, що виробляє теплову енергію повинен щоденно відслідковувати температуру навколишнього середовища і температуру теплоносія – тепер це не просто побажання. Кошти, які ви отримуєте, будуть залежати від температури", – сказав він.

Міністр зазначив, що при перевитратах ТКЕ будуть виникати дисбаланси – вони будуть отримувати від споживачів менше коштів, ніж вартість всієї виробленої ними теплової енергії.

"Я не знаю, за який рахунок ви збираєтеся це компенсувати... Компенсації з різниці в тарифах у цьому році не передбачено", – резюмував Демчишин.

Як відомо, раніше прем'єр Арсеній Яценюк заявив, що люди не повинні платити за опалення, якщо в будинку холодно.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: