З 1 січня в Україну не можна ввозити авто, випущені до 2010 року

Четвер, 14 січня 2016, 11:35

З 1 січня 2016 року в Україну заборонено постачати автомобілі, випущені до 2010 року.

Про це в інтерв'ю Liga.net розповів голова Асоціації автоімпортерів і дилерів Олег Назаренко.

"Стандарт Євро-5 став обов'язковим для всіх нових вантажних автомобілів, які продаються в Євросоюзі з жовтня 2008 року, і для всіх легкових автомобілів - з 1 вересня 2009 року (фактично по вин-коду, нанесеному на кузов, це авто 2010 року випуску)", - сказав Назаренко.

"В Україні його ввели тільки зараз. Відповідно, з 1 січня в нашу країну не можна поставляти автомобілі, випущені до 2010 року", - заявив глава Асоціації автоімпортерів.

Реклама:

За його словами, незважаючи на діючий в Україні з 2014 року екологічний стандарт Євро-4, більшість європейських виробників поставляли в нашу країну автомобілі стандарту Євро-5.

"Ці компанії ніяких змін при поставках в Україну не відчують. Щоб економити, частина європейських виробників поставляли на український ринок автомобілі стандарту Євро-4. Також автомобілі цього стандарту поставляли в Україну японські, корейські та китайські бренди", - зазначив Назаренко.

Він додав, що зараз ці компанії повинні будуть імпортувати в Україну більш екологічні автомобілі, але вони і дорожче.

"Проте українці цього не відчують, оскільки різницю в ціні компенсує скасований з 1 січня додатковий імпортний збір. Більш того, деякі європейські іномарки можуть подешевшати, адже більшість з них уже торік відповідала новим стандартам", - заявив глава Асоціації автоімпортерів.

"Відповідно, істотних змін на ринку нових автомобілів у зв'язку з переходом на новий євростандарт не очікується", - запевнив Назаренко.

Як відомо, з 1 січня 2016 року в Україні заборонено ввезення автотранспортних засобів, які не відповідають екологічному стандарту Євро-5. Ця норма введена в Україні в рамках взятих зобов'язань щодо вступу до Євросоюзу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: