"ЛАЗ" займеться виробництвом трамваїв: до 2019 року планує випустити перші сто

Четвер, 14 січня 2016, 10:32

Українська компанія "Сіті Транспорт Груп", якій належить автозавод "ЛАЗ", має намір випустити свій перший трамвай CTG-18.

Про це пише m.itc.ua з посиланням на City Transport Group.

CTG-18 позиціонується як сучасний український низькопольний трамвай, який повністю відповідає європейським стандартам в плані безпеки і комфорту. Транспортний засіб має модульну конструкцію, засновану на рішеннях "ЛАЗ" і передових технологіях виробництва трамваїв.

натиснути для збільшення 

Трамвай обладнаний спеціальною низькопольною ходовою частиною, яка зможе ефективно використовувати існуючу інфраструктуру українських міст, а також буде значно знижувати обсяг інвестицій у навчання та подальшу експлуатацію вагону.

Реклама:

Трамвай CTG-18 може використовуватися на звичайному вуличному трамвайному маршруті і на маршруті швидкісного трамваю. Швидкість руху трамвайного вагону може досягати 75 км/г. Трамвай комплектується чотирма асинхронними тяговими моторами змінного струму потужністю 50 кВт кожен (частота обертання валу 1500 оборотів на хвилину).

натиснути для збільшення 

Як відзначає виробник, асинхронні двигуни мають меншу вагу і габарити в порівнянні з двигунами постійного струму. Крім того, їх простіше обслуговувати, і вони є більш надійними. Роботою двигунів управляє спеціальна мікропроцесорна контрольна система через зовнішній CAN інтерфейс.

Трамвай CTG-18 обладнаний електродинамічним рекуперативним генератором і електромагнітними дисковими гальмами. Така система дозволяє генерувати струм і повертати його в контактну мережу в процесі гальмування або спуску.

Крім того, таким чином забезпечується захист від ковзання на ділянках, де знижено зчеплення коліс з рейками.

Використовувані в конструкції композитні матеріали і модульний дизайн покликані забезпечити зниження вартості експлуатації транспортного засобу (обслуговування та ремонт), зменшити питоме споживання енергії, а також продовжити період експлуатації вагону до 30 років.

Низькопольна конструкція повинна бути зручною для входу в трамвай для таких категорій пасажирів, як пасажири з дітьми, особи похилого віку та інваліди. Вагон оснащений спеціальним висувним пандусом для пасажирів в інвалідних візках.

Також у трамваї передбачена система кондиціонування повітря. У разі необхідності трамвай може комплектуватися точкою доступу Wi-Fi.

натиснути для збільшення 

Інтер'єр трамваю CTG-18 має мінімалістський дизайн з великою кількістю вільного місця. Щоправда, зображення інтер'єру підозріло сильно нагадують вже існуючі на ринку рішення.

Робоче місце водія виконано відповідно до сучасних вимог до ергономіки та технічної оснащеності. Прилади та органи управління мають раціональне розташування. Також трамвай комплектується вбудованим діагностичним обладнанням.

За попередніми даними, "Сіті Транспорт Груп" планує випуск 100 трамваїв до 2019 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: