"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Платіжну систему E-Pay підозрюють у фінансуванні тероризму

Четвер, 14 січня 2016, 10:07

Служба безпеки підозрює платіжну систему E-Pay в посередництві фінансування бойовиків "ДНР" і "ЛНР".

Про це йдеться у визначенні Печерського районного суду від 23 грудня, пише FinClub.

Досудовим розслідуванням встановлено, що з травня 2014 року працівники E-Pay через підконтрольних фізосіб (близько 45 осіб), які проживають на неконтрольованій території та зареєстровані як підприємці в податкових органах "ДНР" забезпечують обслуговування платіжних терміналів.

Через ці термінали бойовики мають можливість поповнювати рахунки мобільних телефонів і перераховувати кошти на карткові рахунки у "Всеукраїнському банку розвитку", що належить Олександру Януковичу.

Реклама:

Встановлено, що ці послуги надаються через мобільні термінали поповнення рахунків на базі платіжної системи FlashPay (власник банк "Фамільний"), а також платіжні системи "Фінансовий світ" (Київ) і City Pay (Київ, інтернет провайдер Terra-line).

Разом з тим, співробітники E-Pay користуються програмним забезпеченням ТОВ "Пегас Крим", яке є офіційним представником компанії "ПС PEGAS" (Росія).

На вимогу слідчого СБУ, суд 23 грудня 2015 року заарештував рахунок компанії E-Pay у "Всеукраїнському банку розвитку". Але ще за два дні до цього НБУ відправив на ліквідацію ПАТ "Всеукраїнський банк розвитку".

Громадськості він повідомив про це тільки пізно ввечері 23 грудня, тому про це не знали ні суд, ні слідчі, які клопотали про арешт рахунку. У ході ліквідації зняття коштів з рахунків будь-якої компанії неможливо в обхід прописаної в законі процедури ліквідації банку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!